maandag 22 februari 2010

Nog 8 dagen: Nacht van de Arbeid

Eerst even opdrogen voor de verwarming. Zonet het laatste deel van mijn wijk voorzien van folders. In 1,5 uur alle woningen tussen Grotestraat/Wiekenseweg en Prins Hendriklaan in Gendringen gehad. Het was nat!!

Zodadelijk op weg naar de kantine van VV Gendringen voor het sportcafé. Alle partijen zijn aanwezig voor een stevig potje debatteren over sportzaken en over wat er leeft in Gendringen. Verder zal Graafschap-directeur Henk Bloemers aanwezig zijn.

Nacht van de Arbeid
Dan op naar het weekend. Een weekend waar wij van de Partij van de Arbeid al maanden naar toe leven. Wij houden aanstaande zaterdag vanaf 18 uur in de Drufabriek de Nacht van de Arbeid, een geweldige cultureel en inspirerend evenement doorspekt van muziek, dans, film entertainment en een vleugje politiek.

Voor jongeren een debatwedstrijd in een Lagerhuis-opstelling onder leiding van Mei Li Vos. Deelnemende jongeren van een aantal Achterhoekse middelbare scholen zullen worden beoordeeld door een professionele jury met mensen uit de politiek en de pers.

Verder wordt met lokale en landelijke politici gesproken over het wethoudersocialisme, een interactief gesprek onder de noemer 'Labatorium van de Lokale Politiek’. Fabrieksarbeiders komen kijken naar nog nooit vertoonde beelden van de DRU.

Centraal in de nacht van de Arbeid, is cultuur en feesten; politiek de truttigheid voorbij. In totaal doen ongeveer 30 muzikanten, entertainers, en dj’s mee. Enkele namen:
  • Mr. Timy Massop
  • Michiel Geurtzen (Vanilla Grits)
  • Luc ten Brinck (Quiet)
  • Magic Jack (entertainment)
  • Firma Irma (Nina Hagen van het Oosten)
  • Dennis Jansen (Cloggy Dew).
Toppers en afsluiters in de Popzaal  (vanaf 16 jaar):
  • Mamuschka (een opmerkelijke combinatie van trip-hop, dub, elektronica en opera, net terug uit Italië),
  • Naald &Kraak (dj-collectief dat zich heeft gespecialiseerd in muziek uit de jaren 50,60 en begin 70; geen disco maar authentieke jazz, soul, rhythm & blues, ska, funk, boogaloo, rock 'n' roll en popcorn, bekend van Oerol en North Sea Jazz)
  • Kraak & Smaak (internationaal bekend, stonden in 2008 op Lowlands), de absolute uitsmijter.
Het programma in de foyer tot 22 uur is gratis, een kaartje voor de Popzaal kost slechts 6 euro! Ons cadeautje aan de samenleving! :)

Als jullie interesse hebben: snel bestellen die kaarten. De voorverkoop loopt goed, dus OP=OP!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten